LAURA

Laura "Toester" Hannus

 

 

Laura on monipuolinen tanssialan ammattilainen. Lauran opetus on hyvin maanläheistä, sekä rajoja rikkovaa. Laura on sisimmissään hyvin herkkä, mutta peittää sen usein diivamaisuudellaan. Opettajana Laura on vaativa ja suorapuheinen, mutta kuitenkin hyvin kannustava. 

Laura on hyvin omalaatuinen persoona ja saa monet hämmentymään usein luovilla ideoillaan. Laura on aika hassu, mutta osaa olla todellinen Drama Queen!

-Christa & Nenna-  

Olen Laura Hannus ja olen tanssinut koko ikäni, ensimmäiselle tanssitunnille menin 3-vuotiaana, jonka jälkeen matka on jatkunut useiden eri tanssikoulujen tunneilla, muutaman koulun erikoiskoulutusryhmässä ja vierailevien opettajien tiiviskursseilla. 

Esiintyminen on ollut minulle aina luonnollista ja jo ala-asteella tein esityksiä kaikkiin mahdollisiin tapahtumiin. Ammatikseni olen esiintynyt 17-vuotiaasta lähtien. Halusin kuitenkin nähdä maailmaa, oppia ja kehittyä lisää tanssijana ja lähdin opiskelemaan Alankomaihin Tilburgiin Fontys Dance Academyyn vuonna 2006. Hollannissa opiskelin 4 vuotta, ensimmäiset vuodet opiskelin Fontysin jazz/urban-linjalla. Opiskelujen ohella myös treenailin paljon omia juttuja, esiinnyin useissa tapahtumissa ja productioissa, sekä silloin tällöin myös opetin. Järjestin huippuopettajien workshopeja ja tanssitapahtumia. Aina kun oli mahdollista, reissasin katutanssitapahtumissa ja -workshopeilla Belgiassa, Ranskassa ja Saksassa oppimassa lajien pioneereilta niin paljon kuin mahdollista.

Pohdiskelin vaihtoehtojani ja koulutukseni suhteen päädyin tuolloin valitsemaan modernin tanssijan linjan, jonne olin onnistunut pääsemään sisään.

Suomeen minun piti vain tulla käymään ja tarkoitukseni olikin palata pian takaisin maailmalle. Mutta mm. tunne siitä että pystyisin tarjoamaan Lohjan alueella katutansseihin erikoistunutta opetusta, sellaista mitä itse täällä nuorena kaipasin, sai minut pysähtymään Suomeen ja takaisin Lohjalle.

Tanssi pohjimmiltaan on minulle tapa ilmaista itseäni, kommunikoida, käsitellä tunteitani, elää tätä elämää. Nautin kuitenkin myös teknisen puolen, perusteiden ja historian opiskelusta. Kehittyminen on jatkuva prosessi ja aina voi oppia lisää. 

Opetuksessa minulle on tärkeätä, että saan vietyä oppimaani tietotaitoa sekä kulttuuria eteenpäin, opetustyössä erityisen palkitsevaa on ollut huomata oppilaiden kehittyminen ja heidän itseluottamuksen paraneminen.

Nykyään 35-vuotiaana minulle tärkeitä asioita ovat kehittyminen opettajana ja valmentajana sekä omien taitojen ylläpito ja kehittäminen.

Kun sanat eivät riitä, tanssi!

Laura Hannus, taiteilija, yrittäjä.

© 2019 Toestar   tanssiteatteri.toestar@gmail.com   +358405703559

Suurlohjankatu 2 08100 Lohja